Trappen en balustrades
Trappen en Balustrades

Een trap of trapleuning laten plaatsen? Jouw trap laten schilderen, renoveren, bekleden, …?

Ontvang vrijblijvend offertes op maat.

Balustrade

Veiligheid tegen vallen is het belangrijkste doel van een balustrade. Het model is een combinatie van esthetiek en veiligheid.

 

Balustrades, leuningen, hekwerk of railings, zijn er in vele verschillende vormen en modellen. De materialen voorhande zijn staal inox en aluminium. Als invulling kunnen er knieregels, spijltjes, glas, netten en geperforeerde platen gebruikt worden. Het geheel op zich, de balusters en de greep, kunnen in ronde buis, vierkante koker, platte lat, of een combinatie hiervan.

 

Glasbalustrade

Glasbalustrades zijn veilig voor kinderen. Er zijn geen openingen. Ze beschermen ook tegen wind, en kunnen inkijk vermijden door verschillende glassoorten te gebruiken.

 

Horizontale balustrade

Balustrades met horizontale opvulling, hebben veelal regels van 12 mm diameter. Gespannen kabels zijn ook en optie. Deze bieden een nog minimaler karakter aan.

 

De hoogte van de balustrade, en het aantal regels bepalen de afstand tussen de regels. Het aantal regels kan vrijuit gekozen worden, alsook de verdeling ervan.

 

Verbonden met een trap, lopen de regels parallel met de traplijn. Een spiltrap of draaitrap vergt een speciale vorm van de balustrade. Hier zijn kabels geen optie.

 

Verticale balustrade

Vertikale spijlen zijn een must voor veiligheid van kinderen. De spijlen staan nooit verder uit elkaar dan 110 mm. Het beklimmen van deze balustrade is voor kinderen onmogelijk.

 

Offertes voor trappen / balustrades ontvangen?

Een trap of trapleuning laten plaatsen of jouw trap laten schilderen, renoveren, bekleden, …? Maak gebruik van onderstaand formulier en ontvang vrijblijvend offertes op maat aan van erkende vakmannen uit jouw buurt.