Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Trappen en balustrades Online info en inspiratie over trappen en trapleuningen.
Trappen en balustrades
banner image

Balustrade

Balustrades moeten veilig én mooi zijn. Ze bestaan in verschillende vormen en modellen. De mogelijke materialen voor balustrades zijn aluminium, inox, hout, … Als invulling kunnen er knieregels, spijltjes, glas, netten en geperforeerde platen gebruikt worden. Het geheel op zich (de balusters en de greep) kan in een ronde buis, vierkante koker, platte lat of een combinatie hiervan gerealiseerd worden.

Ga snel naar:
Glasbalustrade
Horizontale balustrade
Verticale balustrade
Balustrade op maat
Offertes aanvragen

 

Glasbalustrade

balustrade glas

Glasbalustrades zijn veilig voor kinderen. Er zijn geen openingen. Ze beschermen ook tegen wind, en kunnen inkijk vermijden door verschillende glassoorten te gebruiken.

 

Horizontale balustrade

horizontale balustrade

Balustrades met een horizontale opvulling hebben veelal regels van 12 mm diameter. Gespannen kabels zijn ook een optie. Deze hebben een nog minimaler karakter. De hoogte van de balustrade en het aantal regels bepalen de afstand tussen de regels. Het aantal regels kan vrijuit gekozen worden, alsook de verdeling ervan. Verbonden met een trap lopen de regels parallel met de traplijn. Een spiltrap of draaitrap vergt een speciale vorm van de balustrade. Hier zijn kabels geen optie.

 

Verticale balustrade

verticale balustrade

Verticale spijlen zijn een must voor de veiligheid van kinderen. De spijlen staan nooit verder uit elkaar dan 110 mm. Het beklimmen van deze balustrade is voor kinderen onmogelijk.

 

Balustrade op maat kopen?

Een balustrade op maat heeft veel voordelen: niet alleen krijg je een gepersonaliseerd eindresultaat, maar eveneens een tot in de puntjes afgewerkt maatwerk. Zo ben je zeker van een passende en goed geïnstalleerde balustrade in jouw woning.

Benieuwd naar een balustrade op maat van jouw woning? Contacteer een ervaren trappenbouwer. Die zal samen met jou de ideale balustrade voor jouw huis ontwerpen. Maak gebruik van onze gratis offertedienst om in contact te komen met vakmannen uit jouw regio. Start jouw aanvraag hieronder. 

 

Offertes voor trappen / balustrades ontvangen?

Een trap of trapleuning laten plaatsen of jouw trap laten schilderen, renoveren, bekleden, …? Maak gebruik van onderstaand formulier en ontvang vrijblijvend offertes op maat aan van erkende vakmannen uit jouw buurt.