Trappen

Veilig naar boven en beneden. In de bel-etage woning, of een appartement, zijn trappen doen een dagelijkse bezigheid. Om dit op een veilige manier te doen moet de trap een minimum aan comfort hebben. Dit hangt dikwijls af van de ruimte die voorzien is in het gebouw. Maar een goede trapmaker is ook belangrijk.

 

Dat is de basis van een goede trap. Met het uitzicht ervan, kan gespeeld worden.
Metalen trappen kunnen een minimalistischer uiterlijk hebben tegenover houten trappen. Ze kunnen in een veelvoud van kleuren gelakt worden, en gecombineerd worden met glas, hout, steen en andere metalen.

 

Buiten trappen hebben nog enkele grotere uitdagingen. Namelijk, antislip zijn bij nat weer. Ook de elementen hebben hier een grote invloed op de gebruikte materialen. Wij gebruiken een trede die hiervoor speciaal ontwikkeld is. C-mass is een aluminium trede met 2 antislip rubbers op de neus. Waterafvoer is ook voorzien, zodat de trede snel opdroogt na een regenbui. Vlugger droog wil zeggen, minder mosvorming en onderhoud.

Deze trede is ook geschikt voor vlucht trappen en industrieele trappen. De C-mass trede is zeer zacht voor blote voeten en veilig voor een vrouwenschoen met hak. En kan in alle Ral kleuren worden verkregen.

 

Binnentrappen

Trappen bestaan uit enkele onderdelen die samen het model bepalen. Dit is onafhankelijk van de vorm, waarmee we bedoelen, of het een rechte trap is, dan wel een die bovenaan 90° draait. De vorm van het trapgat, en hoe de woning is gebouwd bepalen mede de vorm.

 

Je hebt de trapwang, of trapboom, die de trap draagt. Dit zijn er meestal 2. Aan elke zijde. Vestris bijvoorbeeld is een rechte, bandvormige trapwang. Arabesque is een hoekig uitgesneden vorm.

 

Dan heb je de traptrede. Deze zijn vervaardigd uit, staal, al of niet geperforeerd, glas, mat of doorzichtig, en allerlei houtsoorten.

 

Buitentrappen

Weersbestendigheid is hier zeer belangrijk. Wij zorgen ervoor dat je verlof niet opgaat in schilderwerken of andere onderhoudswerken. En dit, 40 jaar lang. Poedercoating heeft zijn nut reeds lang bewezen in de ramenindustrie.

 

Antislip wordt verzorgd door 2 rubber strips of een geribbeld oppervlak. In de coating is ook een fijne korrel verwerkt om een antislip effect te vergroten.

 

Mosvorming ontstaat omdat oppervlakten lang vochtig blijven. Metaal en de poedercoating nemen geen vocht op en drogen dus zeer snel. Een beetje wind en zon zijn genoeg om alles snel op te drogen. Hierdoor krijgt mosvorming zeer weinig kans.

 

Industriële trappen

Industrieele trappen, de robustere trappen, worden geplaatst met andere normen. De stevigheid, breedte, en hellingsgraad primeren hier over het uitzicht. Moderne winkelruimtes vragen natuurlijk ook om esthetiek. Maar atelier trappen moeten bij voorkeur een hoge antislip waarde hebben.